Kad je stao svijet Dore Delbianco

30.01.2018.

13:48

Autor: Maroje Vučićević / V.M.

Dora Delbianco

Dora Delbianco

Foto: - / -

Knjiga drama Kad je stao svijet naše uspješne spisateljice i dramaturginje Dore Delbianco, predstavljena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, donosi njezine tekstove izvođene na raznim kazališnim pozornicama.
Knjiga drama Kad je stao svijet naše uspješne dramske spisateljice i dramaturginje Dore Delbianco, predstavljena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, donosi njezine tekstove izvođene na raznim kazališnim pozornicama.

Humor, apsurd, suptilno psihološko poniranje u odnose među likovima i kritika anomalija našeg društva provlače se kroz drame Dore Delbianco. Autorica smatra važnim njihovo literarno skupljanje: Kad primite knjigu u ruku, onda osjetite sav taj rad i vrijeme koje ste uložili, a s druge strane svaka drama na svoj način komunicira u vremenu u kojem je nastala – i to se prije svega odnosi na kazalište,  kaže Dora Delbianco.

U dramskom rukopisu Dore Delbianco spajaju se komedije i groteske s duhovitim dijalozima koji odlično ocrtavaju vrijeme u kojemu živimo. Ovako su pristupačnije - kad god netko poželi vidjeti kako bi igrao, realizirao, postavio ili preveo tekst na neki drugi jezik, onda je ovo jedan priručnik,  ističe urednica knjige, teatrologinja Jelena Lužina.

Drame Dore Delbianco s lakoćom nas zabavljaju, ali i tjeraju na promišljanje viđenoga ili pročitanoga. Dijaloge drama prigodom predstavljanja knjige oživotvorili su glumci Satiričkog kazališta Kerempuh.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!