22:41 / 14.04.2020.

Autor: I.D./HINA

Kako će izgledati ovogodišnji Filmski festival u Cannesu?

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: - / REUTERS

Teško je zamisliti da bi Festival u Cannesu ove godine mogao biti organiziran u svom uobičajenom obliku, naglašavaju organizatori.
Prestižni Filmski festival u Cannesu mora razmotriti nove "forme" za svoje izdanje 2020. godine, objavili su u utorak organizatori, dan nakon što je predsjednik Emmanuel Macron objavio da se svi veliki događaji s brojnom publikom neće moći održati najmanje do sredine srpnja.

- Teško je zamisliti da bi Festival u Cannesu ove godine mogao biti organiziran u svom uobičajenom obliku, naglašavaju organizatori događaja koji svakog svibnja privuče 40.000 filmskih profesionalaca i 200.000 gledatelja.

Dodali su da razmatraju razne mogućnosti kako bi se festival ipak održao u nekom obliku.

- Ipak sinoć smo počeli konzultacije u profesionalnim krugovima u Francuskoj i u inozemstvu. Slažemo se da Festival mora nastaviti proučavati sve mogućnosti praćenja filmske godine i omogućavanja prikazivanja filmova za Cannes 2020. na ovaj ili onaj način, dodali su u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!