12:40 / 23.05.2018.

Autor: V.M./T.Dž.Š./HRT

Kako izgleda seks u doba nevinosti?

Drago Hedl

Drago Hedl

Foto: - / -

Odgovor na to provokativno pitanje ponudilo je predstavljanje novog romana novinara Drage Hedla priređeno na Zagreb Book Festivalu.
Odgovor na to provokativno pitanje ponudilo je predstavljanje novog romana novinara Drage Hedla priređeno na Zagreb Book Festivalu.

Za ljubitelje beskompromisnog Hedlova novinarskog pera duboko intimna knjiga "Vrijeme seksa u doba nevinosti" možda će biti iznenađenje, no za one koji su uživali u njegovom prethodnom romanu „Donjodravska obala“, ovaj svojevrsni nastavak bit će prava poslastica.

Ovo je priča o 50-godišnjem čovjeku koji je razočaran svojim životom i koji pokušava ući u trag svojim bivšim ljubavima i bivšim prijateljem. U tom traganju glavni junak, i ne sluteći, traga sam za sobom,  kaže urednik Kristijan Vujičić.

Riječ je o pripovjedaču koji podvlači crte pod svoj život i to ga vodi do vrlo dinamične priče. Nije čudno da Hedl piše krimiće jer ovo je ljubavna priča koja sadrži dinamiku kriminalističke potrage,  komentira književna kritičarka Jagna Pogačnik.

Iako se mnoga mjesta i događaji pisca i njegovog glavnog junaka podudaraju, knjiga nije u potpunosti autobiografska.

Ja se volim igrati s biografskim činjenicama i fikcijom. To je zgodan spoj i knjigu čini zanimljivijom. Biografija može biti malo suha, barem je moja takva, pa onda posežem za nekim stvarima iz fikcionalnog svijeta. Uz knjigu smo stavili i neke fotografije koje malo zbune čitatelje jer ne znaju je li se nešto doista dogodilo, ili nije,  napominje autor knjige Drago Hedl.

O Osijeku, New Yorku i Pragu, o vječnom pogledu unatrag, o banalnim pogreškama, krivim odlukama i velikim ljubavima - o svemu tome piše Drago Hedl u drugom dijelu osječke trilogije "Vrijeme seksa u doba nevinosti".

Programi Zagreb Book Festivala nastavljaju se do 27. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!