Kako je spašena ostavština Nenada Brixyja

28.02.2018.

15:54

Autor: V.M./G.N./HRT

-

-

Foto: - / -

U jednom selu nadomak Karlovca živi mladić koji je na 'buvljaku' pronašao i spasio privatnu ostavštinu našeg književnika Nenada Brixyja. Brixyja pamtimo po prijevodima ili, bolje rečeno, prepjevima Alana Forda.
U jednom selu nadomak Karlovca živi mladić koji je na buvljaku pronašao i spasio privatnu ostavštinu našeg književnika Nenada Brixyja. Brixyja pamtimo po prijevodima ili, bolje rečeno, prepjevima Alana Forda.

Manje je poznato da je Brixy napisao nekoliko desetaka žanrovskih knjiga kroz koje se provlači lik detektiva Timothyja Tatchera.

Na otkriće Dominika Hrgića slučajno je naišao urednik u Odjelu Drama Hrvatskoga radija Nikica Klobučar tražeći teme za ciklus Dokumentarne radiodrame pa je o tom zanimljivom slučaju zajedno s kolegama Marom Marketom i Srđanom Nogićem već počeo snimati dokumentarnu emisiju.
'Alanfordovska' sudbina ostavštine Nenada Brixyja Dominika Hrgića posjetila je i ekipa emisije Knjiga ili život, koju možete pratiti ponedjeljkom na HRT3 i na Facebooku:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!