15:30 / 03.10.2018.

Autor: V.M./O.R./HRT

Kakvo je stanje u suvremenoj hrvatskoj skulpturi?

-

-

Foto: - / -

Uz Trijenale hrvatskoga kiparstva u Gliptoteci HAZU-a analiziramo kakvo je stanje u suvremenoj hrvatskoj skulpturi, gdje smo na karti Europe, te kakve su promjene u poimanju plastike u informatičkom svijetu.
U povodu Trijenala hrvatskoga kiparstva u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU-a analiziramo kakvo je stanje u suvremenoj hrvatskoj skulpturi, gdje smo na europskoj karti, te kakve su promjene u poimanju plastike u informatičkom svijetu i kakva je budućnost medija.

Ovogodišnje 13. Trijenale hrvatskoga kiparstva okupilo je radove 107 autora, a donosi i samostalnu izložbu dobitnika Velike nagrade prošloga Trijenala - Nevena Bilića.
Otvoreno Trijenale hrvatskog kiparstva Imena ovogodišnjih laureata već su objavljena: Veliku nagradu trijenala dobiva Vedran Perkov, tri jednakovrijedne nagrade trijenala bit će uručene Valeriji Jakuš, Nini Kamenjarin i Alemu Korkutu, Nagrada hrvatskog povjerenstva AICA-e Tanji Vujasinović, a nagrade Goranske kiparske radionice Lokve Vladimiru Novaku i Miroslavu Sabolić.

Nagrade će biti uručene danas, 4. listopada, u podne u Gliptoteci, a izložba je otvorena do 11. studenoga.

Uoči dodjele nagrade stanje na kiparskoj sceni analizirali smo u emisiji A forum kroz razgovor s akademskim kiparicama i docenticama na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Marinom Bauer i Idom Blažičko.

Pogledajte uvodni prilog, a na usluzi HRTi prikazujemo i cijelu emisiju A forum, koju emitiramo četvrtkom na HRT3.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!