10:42 / 03.05.2018.

Autor: V.M./K.K./HRT

Kamo ljudi odlaze nakon smrti?

-

-

Foto: - / -

U ljudskoj je prirodi nadati se da odlazimo negdje a jedan od mogućih svjetova osmislila je u grafičkom romanu 'Where Do People Go After They Die?' mlada zagrebačka ilustratirica Klara Rusan, koja radio pod umjetničkim imenom Klarxy.
U ljudskoj je prirodi nadati se da odlazimo negdje a jedan od mogućih svjetova osmislila  je u grafičkom romanu Where Do People Go After They Die? mlada zagrebačka ilustratirica Klara Rusan, koja radio pod umjetničkim imenom Klarxy.

Klara Rusan ima 23 godine i živi u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu završila je preddiplomski studij na odsjeku za Animirani film i nove medije.

Autorica je više naslovnica knjiga (Doboši noći, Sarajevo plan grada) stripova (KOMIKAZE, Skica – studentski časopis ALUa) i plakata  (ADU studentske izložbe i politički leksikon, GANZ NOVI FESTIVAL).

Ilustracija je za mene medij pomoću kojega najlakše i najpreciznije komuniciram svoje misli i ideje. Kroz koji najtečnije mogu ispričati priču,  kaže o svojem radu Klarxy.

Doznajte kako je svoju osebujnu mapu zagrobnog života i likove u različitim stadijima aktivne smrti zamislila umjetnica i ilustratorica Klarxy u reportaži iz emisije Knjiga ili život, koju možete pratiti ponedjeljkom na HRT3, na usluzi HRTi, te na Facebooku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!