08:30 / 02.06.2020.

Autor: HRT

Kaos u SAD-u iz objektiva direktora fotografije Vanje Černjula

Foto: Vanja Černjul, Facebook

Foto: Vanja Černjul, Facebook

Foto: - / -

Vanja Černjul, direktor fotografije koji je postigao svjetski uspjeh snimajući svjetski poznate serije i filmove, snima američke ulice.
Vanja Černjul, direktor fotografije koji je postigao svjetski uspjeh snimajući svjetski poznate serije i filmove, a o kojemu je i HRT-ova emisija Puls svojedobno snimila priču, na svojoj Facebook stranici objektivom prati i trenutnu situaciju u SAD-u. Američkim ulicama zavladao je kaos. Bijes zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda ne jenjava.Usprkos policijskom satu koji je uveden u najmanje 40 gradova, sedmu noć zaredom traju prosvjedi diljem Sjedinjenih Država. Prosvjednici se sukobljavaju s policijom, a neki su prosvjede iskoristili za vandalizam i pljačku. Kako se od toga pojedinci štite, Vanja je objavio na svom profilu na Facebooku, opisujući fotografiju: "prije oluje".Jedan od izloga dućana nakon intervencije vandala:Netom prije početka policijskog sata:Neki se ponašaju kao da se ništa ne događa:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!