12:32 / 17.02.2020.

Autor: Davor Meštrović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Kazališni kutak: Dražen Čuček; kazališna sjećanja

-

-

Foto: - / -

U kazališnom bloku emisije Dobro jutro, Hrvatska družili smo se s glumcem Draženom Čučekom, a prisjetili smo se neobične predstave osječkog HNK-a – 'Leta iznad nogometnog gnijezda' koju su izveli djelatnici Tehničke službe kazališta.
U kazališnom bloku emisije Dobro jutro, Hrvatska družili smo se s glumcem Draženom Čučekom, a prisjetili smo se neobične predstave osječkog HNK-a – 'Leta iznad nogometnog gnijezda' koju su izveli djelatnici Tehničke službe kazališta.

Prošle godine, nakon 23 godine glavnih uloga u Gradskom kazalištu Komedija, Čuček se zauvijek oprostio od te kuće predstavom ‘Opet on’, u kojoj se, u ulozi Hitlera, također pojavio zadnji put.

Bez plana kamo dalje, bez novih angažmana i s jedino savršeno jasnom odlukom da je s Komedijom završio, Čuček je krenuo u neizvjesnost koja nije dugo trajala – završio je u Kerempuhu.

Na televiziju je Čuček, pak, uvijek dolazio u velikom stilu. U travnju 1994. izlazi mjuzikl 'Kralj je gol', u kojem je imao ulogu Kralja Edwarda koji se navodno usidrio jahtom u jednoj rapskoj uvali i okupao s Wallis Simpson. Tada ga je u studio dovela policija.

Dražen Čuček je kompletni glumac - pjeva, pleše, glumi, a nedavno je izjavio kako se sve sastalo odjednom. Osim kazališne, tu je i značajna karijera u televizijskim serijama - ‘Počivali u miru’, ‘Bitange i princeze’, ‘Stipe u gostima’...

Među filmskim ulogama ističu se, pak, nastupi u filmovima ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’, ‘Sonja i bik’, ‘Lea i Darija - Dječje carstvo’, ‘Pjevajte nešto ljubavno’, ‘Snivaj zlato moje’...

1998. godine dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu gospona Fulira (‘Tko pjeva zlo ne misli’), a 2012. ulogu MCe-a u ‘Cabaretu’). 2018. uslijedila je Nagrada hrvatskoga glumišta za najbolju glavnu mušku ulogu u kazališnoj predstavi ‘Opet on’.

Nakon gostovanja Dražena Čučeka u ovotjednom 'Kazališnom kutku' prisjetili smo se jedne sasvim posebne predstve. Kao i sva kazališta na svijetu, i HNK Osijek čuva, naime, na tisuće običnih, ali i neobičnih priča.

Jedna je od njih zacijelo i pustolovina ‘Let iznad nogometnog gnijezda’ - to su djelo Hrvoja Hitreca izveli djelatnici Tehničke službe kazališta i tada postali pravi hit.

Pogledajte razgovor s Draženom Čučekom, a zatim i reportažu o 'Let iznad nogometnog gnijezda’ u snimci Kazališnog kutka Davora Meštrovića:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!