19:10 / 02.03.2020.

Autor: Davor Meštrović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Kazališni kutak: dvije generacije Gruntovčana

-

-

Foto: - / -

Premijera predstave ‘Gruntovčani’ održat će se u nedjelju kazalištu Kerempuh, u režiji Borisa Svrtana i Rajka Minkovića, a na HTV 3 ponedjeljkom repriziramo slavnu TV- seriju. Tim povodom ugostili smo dvije generacije Gruntovčana.
Premijera predstave ‘Gruntovčani’ održat će se u nedjelju, 8. ožujka u Satiričkom kazalištu Kerempuh, u režiji Borisa Svrtana i Rajka Minkovića, a na HTV 3 ponedjeljkom repriziramo slavnu TV- seriju. Tim povodom ugostili smo dvije generacije Gruntovčana.

- Kerempuhov Dudek Matija Šakoronja u Vijestima iz kulture
- Smiljka Bencet Jagarić o odlasku Martina Sagnera

Kazališni tekst nastao je adaptacijom komedije Nladena Kerstnera ‘Weekend u Gruntovcu’ koja je izvođena u kazalištu Komedija 1970-ih godina, ali nije nikad ekranizirana.

Svoju veliku popularnost Kerstnerovi ‘Gruntovčani’ su stekli kultnom dramskom serijom u režiji Kreše Golika, koja je uvodila brojne televizijske gledatelje u živopisan, autentičan i duhovit prikaz društvenoga života i mentaliteta ‘malog čovjeka’ u fiktivnom podravskom selu.

Uoči premijere u Kerempuhu i uz reprizno emitiranje 'Grutovčana' ponedjeljkom navečer na HTV 3 u Kazališnom kutku emisije Dobro jutro, Hrvatska ugostili smo legendarnu televizijsku Regicu, danas 85-godišnju Smiljku Bencet Jagarić, te ekipu Kerempuhove predstave – današnju kazališnu Regicu Mirelu Videk Hranjec, Matiju Šakoronju koji tumači ulogu Dudeka i redatelja Borisa Svrtana koji i utjelovljuje Cinobera:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!