21:36 / 09.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Kazališta na Broadwayu zatvorena do kraja svibnja 2021.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Slavna kazališta na Broadwayu ostaju zatvorena do kraja svibnja 2021. zbog pandemije koronavirusa.
Slavna kazališta na Broadwayu ostaju zatvorena do kraja svibnja 2021. zbog pandemije koronavirusa. 

Broadway liga objavila je da je prodaja ulaznica obustavljena do 30. svibnja iduće godine. Svjetla Broadwaya ugasila su se 12. ožujka. Tisuće ljudi ostalo je bez posla, a šteta se procjenjuje na milijune dolara.

- S gotovo 97.000 radnika čija egzistencija ovisi o Broadwayu i godišnjeg prihoda gradu od 14,8 milijardi dolara, obvezni smo ponovno se otvoriti čim se steknu uvjeti za to. Neumorno surađujemo s brojnim partnerima kako bismo održali industriju, jednom kad ponovno podignemo zavjese, priopćila je predsjednica Broadway lige Charlotte St Martin.

Druge kulturne institucije u gradu u sličnoj su krizi. Operna kuća Metropolitan nedavno je objavila da će ostati zatvorena do rujna 2021. Muzeji, uključujući muzej umjetnosti Metropolitan i Muzej moderne umjetnosti, nedavno su se otvorili s ograničenim kapacitetom nakon više od pet mjeseci.

New York je bio epicentar koronavirusa u SAD-u na proljeće. Iako je uspio staviti pod kontrolu širenje zaraze, od nedavno bilježi porast slučajeva u nekim četvrtima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!