16:04 / 01.04.2020.

Autor: V.M./Hina

Kazališta nastavljaju s online programima

Foto: HNK Osijek

Foto: HNK Osijek

Foto: - / -

HNK u Osijeku, dubrovačko Kazalište Marina Držića i čakovečka Kazališna družina Pinkleci nastavljaju na mjere zabrane javnih okupljanja i održavanja kulturnih događanja odgovarati ponudom sadržaja publici preko online i medijskih kanala.
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, dubrovačko Kazalište Marina Držića i čakovečka Kazališna družina Pinkleci nastavljaju na mjere zabrane javnih okupljanja i održavanja kulturnih događanja odgovarati nuđenjem svojim sadržaja publici preko dostupnih online i medijskih kanala.

Osječki HNK, tako, najavljuje prikazivanje svoje nagrađivane uspješnice ‘260 dana’ u subotu, 4. travnja, u emisiji 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21 sat.

Drama Marijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić praizvedena je u listopadu 2014. godine i osvojila je brojne nagrade, među kojima Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini 2015. te Ani Prolić za najbolju dramatizaciju, adaptaciju i dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave, Nagradu publike za najbolju predstavu na 25. Marulićevim danima iste godine, kao i Grand Prix Zlatni lav na 18. Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu 2017.

Glumci dramskog ansambla HNK-a u Osijeku nastavljaju svoj dramski program svakog utorka i četvrtka u jutarnjim satima putem emisije ‘Umjetnost iz karantene’ u terminu od 10.40 sati i reprizno navečer u 21 sat.

Svakoga dana ansambl putem društvenih mreža i putem programa HRT-a podsjeća cjelokupno građanstvo na društveno odgovorno ponašanje u sklopu kampanje #ostanidoma gdje upozoravaju i ohrabruju na nastavak mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite RH.

Na STV-u te putem YouTube kanala Večernjeg lista dostupna je za gledanje i već izvedena predstava HNK-a u Osijeku ‘Šokica’ Ilije Okrugića, dok će od petka 3. travnja biti dostupna i predstava ‘Richard III Grbavi’ Damira Mađarića.Prilika da šira publika pogledate repertoare Dubrovnika i Čakovca

Zbog otkazivanja svih javnih okupljanja i kulturnih događanja tijekom pandemije virusa covid-19, dubrovačko Kazalište Marina Držića također će u idućim danima omogućiti online dostupnost svojih uspješnica iz proteklih sezona, koje će se tako moći pogledati iz sigurnosti vlastitog doma.

Putem YouTube kanala bit će dostupne predstave ‘Skup’ i ‘Braća Karamazovi’, dok će na Vimeu biti dostupna predstava ‘Adam i Eva’, najavljuju iz tog kazališta.Kazališna družina Pinklec iz Čakovca najavila je nastavak besplatnih online predstava koje pod nazivom ‘#Pinkleconline #Coronaoffline’ nastavlja emitirati svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11 i 16 sati. Predstave se u zakazanim terminima izmjenjuju, a online su 24 sata.

- Prikratite svoje vrijeme i zabavite se uz velike i male Pinklece, poručuju Pinkleci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!