Kazalište Ulysses ulazi u svoju 22. sezonu

02.07.2022.

11:52

Autor: Maroje Vučićević/V.K./ViK/IMS/HRT

Kazalište Ulysses

Kazalište Ulysses

Foto: HTV / HRT

Kazalište Ulysses ulazi u svoju 22. sezonu. Sve počinje koncertom istarskih glazbenika na Malom Brijunu 16. srpnja. Do 30. kolovoza očekuje nas niz izvedbi i koncerata. Tu su predstave kao što su Kralj Lear i Tko se boji Virginije Woolf? bez kojih je Ulysses nezamisliv, a ove godine premijerno će biti izveden legendarni "Tramvaj zvan čežnja" velikoga Tennesseeja Williamsa u režiji Lenke Udovički. Predstava je postavljena u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem.  


- Nismo ni svjesni koliko je to aktualna predstava danas, koliko je Williams svojom inteligencijom pisanja i dubinom dotakao nešto iz čega, na žalost, ni danas nismo izašli. Pratimo slom jedne žene koja je senzitivna u okrutnom vremenu, rekla je Lenka Udovički, umjetnička direktorica.

- Kralj Lear traje već 22 godine. Kćerka Nina me nagovara da ga prestanem igrati, ali rekao sam da neću. Pokušao sam prestati, ali to više nije u mojoj moći. To može samo Kralj Lear odlučiti, govori Rade Šerbedžija, osnivač Kazališta Ulysses i dodaje kako je to čudna predstava te da ima ljudi koji su je gledali 5-6 puta i ona je zaštitni znak teatra.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!