Kratkometražni film "Kaže se Čakovec"

23.01.2023.

17:27

Autor: Danijela Herceg/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Kratkometražni film "Kaže se Čakovec"

Kratkometražni film "Kaže se Čakovec"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kratkometražni film "Kaže se Čakovec" pretpremijerno je prikazan u čakovečkom Centru za kulturu. Prati dvojicu sumnjivih muškaraca iz srca Balkana koji jedne noći dolaze u mirni međimurski grad u potrazi za lokalnim gangsterom. Dok ga traže nailaze na razne likove, a njihov odnos polako puca pod pritiskom.

Čakovec nije slučajno odabran za mjesto radnje filma mladog redatelja Vanje Nikolića.

- Ideja dolazi iz tog jednog momenta da sam odrastao u ovoj sredini koja je poprilično austro-ugarska, srednjoeuropska, a imam neki balkanski divlji duh u sebi. Uvijek bilo zanimljivo kako se ništa ne događa ovdje u ovom gradu, a onda kada počneš tako malo bauljati noću gradom shvatiš zapravo da se jako puno toga i događa čega ljudi uopće, koji žive u ovoj sredini, nisu svjesni, naglasio je Vanja Nikolić, redatelj.

- Uglavnom smo ugradili sve ono što volimo u filmovima gledati, ima tu nekih i američkih kadrova, i priča, taj clash balkanskog kriminalnog miljea i svega onoga što publika voli gledati u filmovima, ali i Čakovca kao mirnog, pitomog grada, govori Igor Baksa, glumac.

Glavne uloge u filmu tumače Momčilo Otašević i Vladimir Posavec Tušek, a manju ulogu je, uz mlade međimurske snage Igora Baksu, Asju Vidović, Lauru Vuksan i Matiju Bogdana - odigrao i Goran Grgić. Već je surađivao s Nikolićem, ali prvi put na ovakvom projektu. 

- On je prikazao da može napuniti dvoranu u Čakovcu, da može napraviti film koji je zanimljiv, duhovit, koji ima otvorenu priču za moguće razvijanje u neku dužu, veću i ne jaču, ali možda zahtjevniju formu, rekao je Goran Grgić, glumac.

Nakon pretpremijere filma u Čakovcu, u planu su festivali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!