Kerempuhov novi hit: "Predsjednici and ca"

24.10.2020.

18:28

Autor: Mirna Farkaš Salamon/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Na pozornicu izlaze Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović, Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Josip Broz Tito, glavni akteri predstave "Predsjednici and ca" koju su osmislili Tarik Filipović i Boris Svrtan.
U satiričkom kazalištu Kerempuh večeras je premijera predstave o kojoj se govori već tjednima. Na pozornicu izlaze Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović, Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Josip Broz Tito, glavni akteri predstave "Predsjednici and ca" koju su osmislili Tarik Filipović i Boris Svrtan. Sudeći prema prvim dojmovima publike na sinoćnjoj pretpremijeri, Kerempuh ima novi hit.

Ideja o zajedničkoj večeri bivših predsjednika uistinu je neobična, no ne i za Tarika Filipovića.

- Tako mi je i ovo jedno jutro palo na pamet. Budim se i vidim gospođu Grabar Kitarović kako postavlja stol, pjevuši recitira i dolazi Josipović, dolazi Mesić, dolazi Tuđman, dolazi Tito, govori Tarik Filipović, redatelj, suscenarist i "Franjo Tuđman".

- To je zapravo naše zamišljanje što bi svatko od njih svakome rekao i što još nije izrečeno, govori Boris Svrtan, suscenarist i "Josip Broz Tito".

Građanski stan. Večera za petero uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili "bivši", i to od "bivše"!

- Imitacija traje neko vrijeme, ali da bi se održala predstava mora biti još nešto, mora biti sadržaja, naglašava Hrvoje Kečkeš, "Stipe Mesić".

Mjeseci rada, pregledavanja videomaterijala, uz razgovore s bivšom predsjednicom, bili su potrebni za prikaz Kolinde Grabar-Kitarović.

- Ja već sebe uhvatim, ne ovo nije Ornela ovo je Kolinda, moram se stalno prebacivati, naglašava Ornela Vištica, "Kolinda Grabar Kitarović".

Satirični element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurde u našem društvu. A koliko sve to zanima publiku, pokazuje golem interes za ovu predstavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!