Knjižnice grada Zagreba predstavile aplikaciju eZaKi

31.05.2022.

14:58

Autor: M.Š./Hina/HRT

Nagrađena knjiga

Nagrađena knjiga

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Knjižnice grada Zagreba (KGZ) predstavile su u utorak aplikaciju eZaKi koja će olakšati korištenje mnogih knjižničnih usluga, a preko nje se, među ostalim, građani mogu upisati u knjižnicu, obnoviti članstvo ili produžiti rezervacije.

Knjižnice grada Zagreba svojim poslovanjem nastoje pratiti najnovije trendove u knjižničarstvu, a ova aplikacija samo je nastavak proširivanja usluga u digitalno okruženje, istaknula je ravnateljica KGZ-a Višnja Cej na predstavljanju.

Aplikacija eZaKi puštena je u rad danas, na Dan Grada Zagreba kao dar građanima, a preko nje se članovi, ali i novi korisnici, mogu upisati u knjižnicu ili obnoviti članstvo, obaviti sva plaćanja putem bankovnih kartica, koristiti digitalnu člansku iskaznicu, provjeriti status svojih posudbi i rezervacija, produžiti ih i slično.

Sva istraživanja potreba korisnika knjižnica pokazala su da je upravo ovakva aplikacija logičan nastavak razvoja novih usluga, istaknula je pomoćnica ravnateljice Ivančica Đukec Kero.

Aplikacija je trenutno dostupna kao mrežna aplikacija, a ubrzo će biti dostupne i mobilne verzije putem mrežnih trgovina. Aplikacija će biti dostupna kao knjižnična usluga i diljem Hrvatske u više od 360 različitih knjižnica, arhiva i muzeja koji se koriste istim programskim sustavom Zakijem, istaknuto je na predstavljanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!