22:03 / 07.02.2020.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Komedija "Žene u crvenom" premijerno izvedena u osječkom HNK-u

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Redatelj Mađarić ocijenio je da je u pitanju vesela, zanimljiva komedija, u kojoj ima šala, pjevanja i čudesnih obrata.
Komedija Davora Špišića "Žene u crvenom" u režiji Damira Mađarića premijerno je izvedena u petak u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), u okviru novog programa "Scena u sceni".

Predstava govori o četiri žene, od kojih su majka i kćer pale u ekonomsku krizu, životne prilike su ih natjerale da dignu kredite, što nije dobro krenulo, pa im banka konfiscira imovinu, a one se pobune i odluče uzeti stvar u svoje ruke.

U predstavi su nastupili Anita Schmidt, Petra Bernarda Blašković, Antonija Pintarić i Ljiljana Krička-Mitrović. Redatelj Damir Mađarić ujedno je scenograf i kostimograf predstave, asistenti scenografa su Davor Molnar i Petra Mađarić,  a autori glazbe su Gordana Evačić i Miroslav Evačić.

Redatelj Mađarić ocijenio je da je u pitanju vesela, zanimljiva komedija, u kojoj ima šala, pjevanja i čudesnih obrata. A iako se ispod ispod tog smijeha nalazi jedna malo tamnija strana, koja nas svakodnevno okružuje, smatra kako su Špišićev tekst pretvorili u jednu veselu igru.

Komedija Davora Špišića "Žene u crvenom"  praizvedena je prije sedam godina u koprivničkom "Ludens teatru" i više puta je nagrađivana.

Autor ističe kako se u predstavi "ispod prve razine smijeha i opuštene igre", nalaze "neki vrlo ozbiljni problemi žena i općenito čovjeka danas, koji su se u posljednjih sedam godina još više usijali, poput pohlepe, gramzivosti, gaženja dostojanstva,institucija koje zanemaruju obične ljude, o kojima bi se trebali brinuti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!