16:42 / 25.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Konačan obračun Sanje Pilić s romantikom

Sanja Pilić predstavila je svoju novu knjigu "Zbogom romantiko!"

Sanja Pilić predstavila je svoju novu knjigu "Zbogom romantiko!"

Foto: Kod nas doma / HRT

Sanja Pilić poznata je hrvatska spisateljica iza koje je već 35 izdanih raznih knjiga za djecu i odrasle, a godinama je jedna od najposuđivanijih autorica u knjižnicama.

Kaže da se kroz njena djela može pronaći i osobnih stvari o njezinom životu, iako to jako dobro "zakamuflira" kad piše:

- Neke detalje i priče iz života zbilja stavljam, a katkada sve izmislim. Dio mene je uvijek u tim pričama – i ne samo mene, nego i dio nekih događaja i dio mojih prijatelja. Neki ljudi me jednostavno inspiriraju, pa onda malo iskonstruiraš, objašnjava Sanja i dodaje da na različite načine dolazi do ideja za knjige.

Tako je njezina nova knjiga pod nazivom "Zbogom romantiko" uglavnom inspirirana pričama iz ženskoga kuta - govori o partnerskim i prijateljskim odnosima, starenju, koroni, a Sanja vjeruje kako će se mnogi prepoznati u njoj.

No, bez obzira na naziv knjige, Sanja kaže kako to nije njen konačan "obračun" s romantikom:

- Samo sam smanjila količinu romantike kojoj bih se vrlo rado znala prepustiti, i onda me znala doći glave, kaže kroz smijeh i dodaje kako bez obzira na godine romantika nikada ne prestaje, te da je moguće biti romantičan i u starijim godinama.

A osim pisanja knjiga, velik dio Sanjinog života čini njezina unuka Maša – upravo je njoj i radi nje počela pisati te popularne istoimene priče za djecu. Danas, Sanja ponosno broji osamnaest napisanih priča o Maši: „Uspješno je došla do svoje osamnaeste knjige, a sad već razmišljam što dalje smišljati s njom. Slikovnica je i vrlo lijepo ilustrirana, tako da mislim da privlači klince.“, sa osmijehom zaključuje Sanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!