Koncert Berlinske filharmonije u Zagrebu nakon gotovo 80 godina

19.02.2022.

20:03

Autor: Jana Haluza/Dnevnik HTV-a/HRT

Jana Haluza javila se iz Lisinskog za središnji Dnevnik HTV-a

Jana Haluza javila se iz Lisinskog za središnji Dnevnik HTV-a

Foto: HTV / HRT

Večeras su ljubitelji glazbe u Zagrebu bili u velikoj dvojbi, otići na koncert Berlinske filharmonije u Lisinskom ili na premijeru baleta Giselle u Hrvatskom narodnom kazalištu? Ono za što se prigoda pruža možda samo jedanput u životu, ovo je prvo - koncert Berlinske filharmonije, koja je u Zagreb došla nakon gotovo 80 godina.

Jana Haluza javila se iz Lisinskog za središnji Dnevnik HTV-a.

- Svi mi koji volimo klasičnu glazbu ovo čekamo cijeli život. Berlinska filharmonija nije bila ovdje 80 godina, što je dovoljno da se izmijene tri generacije i publike i glazbenika. Ovo smo doista čekali i dočekali. Još prije dvije godine Dražen Siriščević, ravnatelj Lisinskog, to je najavio i svi smo to doista i dočekali, rekla je.

Ulaznice su, dodaje, bile iznimno skupe, između 600 i 1200 kuna, ali koncert je unatoč tome rasprodan ,što je dokaz da Hrvatska ima publiku koja za vrhunski umjetnički događaj može izdvojiti više novca. Dirigira Kirill Petrenko.

Evo što su nam uoči koncerta rekli jedini Hrvat među berlinskim filharmoničarima Aleksandar Ivić i njihova intendantica Andrea Zietzschmann.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!