Koncert u novoj dvorani - dar Splićanima

31.03.2021.

15:32

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Pavao Mašić

Pavao Mašić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Turistička zajednica grada Splita i Hrvatski dom Split na samom kraju korizme poklanjaju građanima Splita posebni glazbeni događaj, na kojem će u novom splitskom hramu glazbe večeras nastupiti naši vrhunski glazbenici.

Koncert, koji u Hrvatskom domu Split počinje u 19 sati uz prijenos na YouTubeu, donosi iznimno atraktivan program – među ostalim „Stabat Mater“ Antonija Vivaldija i „Salve Regina“ Georga Friederica Handela u izvedbi Renate Pokupić (mezzosopran), Marina Vitasa (kontratenor) i Hrvatskog baroknog ansambla (Laura Vadjon, Tanja Tortić, Hiwote Tadesse, Dora Kuzmin Maković i Pavao Mašić).


U novoj se splitskoj koncertnoj dvorani ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska družila s v.d, ravnatelja Hrvatskog doma Marinom Kaporelomi i Pavlom Mašićem, čembalistom, orguljašem i pianofortistom, koji je na kraju uključenja i zasvirao:

Građani besplatne ulaznice mogu osigurati pozivom na telefon 021/213-775 ili putem mail adrese info@hdsplit.hr . Broj ulaznica je sukladno epidemiološkim mjerama ograničen.


Događaj se može pratiti u prijenosu uživo putem YouTube kanala Hrvatskog doma Split i na društvenim mrežama:

Najava koncerta bila je i prilika da zavirimo u dvoranu u koju je nedavno stigao i iznimno vrijedni koncerti klavir Steinway & Sons koji na društvenim mrežama već pohvalio i naš sjajni dirigent svjetskoga glasa Ivan Repušić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!