Koncert u spomen na Željka Sabola

14.10.2019.

16:49

Autor: Sani Lukić/P.F./HRT

-

-

Foto: - / -

Sabol ima oko 400 uglazbljenih pjesama. I to se sve nalazi u fonoteci HRT-a, rekao je radijski i televizijski novinar i voditelj, a ujedno i njegov školski i studentski kolega Vojo Šiljak.
"Volim te, budalo mala", "Zagrljeni", "Djevojka za jedan dan", samo su neke od pjesama čiji je autor Bjelovarčanin Željko Sabol. U njegovom rodnom gradu održan je koncert u spomen na tog tragično preminulog umjetnika.

- Malo tko zna koliko je stihova Željka Sabola pretočeno u šansone koje i danas slušamo. Priznaje to i njegov školski i studentski kolega Vojo Šiljak.

- Tek sada kada sam se počeo pripremati za ovu današnju priredbu onda sam se zapravo pomalo zaprepastio koliko je on napisao tih pjesama. Sabol ima oko 400 uglazbljenih pjesama. I to se sve nalazi u fonoteci HRT-a, rekao je radijski i televizijski novinar i voditelj Vojo Šiljak.

Ksenija Erker kaže da joj je Željko Sabol, odabravši je da s 20 godina na Zagreb festu izvede njegovu pjesmu, odredio život. - Onda se sjetim on je meni napisao mladoj, imala sam 20 godina 1974. "I pamtit ću ono vrijeme kad još nismo znali što nas čeka..." . Ne znam tko je tu znao, tko nije, ali strašno strašno mi fali, rekla jeglazbenica Ksenija Erker.

Koncert je održan zahvaljući zanesenjaku koji s još nekoliko entuzijasta okuplja sadašnje i bivše profesore i učenike bjelovarske glazbene škole u osebujan orkestar.

- Rekao sam idemo još projekt koji je bio sličan "Sjećanje na Ivu Robića" ako se sjećate. Pa smo tako evo napravili. Ima nešto što je pjevala Tereza Kesovija, pa evo gospođa Ksenija Erker pa onda imamo Mišu Kovača, objasnio je voditelj bjelovarskih glazbenika Boris Beketić.

Uživali su Bjelovarčani u izvedbama čovjeka kojega u svijetu šansona svrstavaju uz bok Arsenu Dediću i Dragi Britviću, a čije pjesme, kao i njihovi autori, nikada neće pasti u zaborav.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!