Koncertom Panonske filharmonije završeno "Osječko ljeto kulture"

03.09.2022.

22:43

Autor: T.D./HRT/Hina

"Osječko ljeto kulture"

"Osječko ljeto kulture"

Foto: HTV / HRT

Koncertom Dancing Queen, u izvedbi orkestra Panonske filharmonije iz Pečuha, pod ravnanjem dirigenta Petera Illenyja, u subotu navečer završeno je 22. Osječko ljeto kulture (OLJK).

Koncertni program obuhvatio je simfonijske obrade hitova pop-skupine "ABBA", među kojima, "Dancing Queen", "Waterloo", "The Winner Takes It All", "Money, Money, Money", "Mamma Mia", "Does Your Mother Know", "Knowing me and Knowing You", "I have a Dream", koje su izveli 73 glazbenika Panonske filharmonije i pet vokalnih solista.Dirigent Illeny izjavio je uoči koncerta kako je riječ o vrlo zanimljivom projektu i produkciji, u kojoj se pop glazba spaja s klasičnim orkestrom, i nada se da će ovakve programe nastaviti izvoditi i u budućnosti.

Predsjednica Organizacijskog odbora OLJK-a osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković ocijenila je da je Osječko ljeto kulture, kao krovna kulturna manifestacija u Osijeku, prošlo iznad svih očekivanja, u potpuno novom konceptu, koji se odvijao tijekom dva ljetna mjeseca.

Podsjetila je da su u kulturne programe bili uključeni i gradovi prijatelji Osijeka, poput Pečuha i Pforzheima, čime je osnažena međunarodna suradnja te zahvalila na potpori Ministarstvu kulture i medija, Osječko-baranjskoj županiji i sponzorima.

Predsjednik Programskog odbora Ivan Kristijan Majić rekao je kako je od 2. srpnja na OLJK-u na nekoliko gradskih lokacija izvedeno 75 kulturnih programa - glazbenih, likovnih, kazališnih, filmskih, književnih i dječjih.

- Već se počelo s planiranjem idućeg OLJK-a, istaknuo je, ocijenivši kako je ovogodišnji koncept bio organizacijski izazovan, a manifestacija je pokazala da Osijek ima potrebe za kulturom tijekom cijela dva ljetna mjeseca.

S obzirom na to da su kulturne programe posjećivali i gosti iz drugih gradova, pa i država Majić smatra kako je ovogodišnje "Osječko ljeto kulture", kao kulturni ambasador Osijeka i ove regije, "odradilo dobar posao".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!