11:51 / 04.04.2018.

Autor: V.M./Z.K./HRT

Koreo lab – iz ljubavi prema plesu

Maša Kolar

Maša Kolar

Foto: - / -

U Rijeci je sinoć premijerno izvedena baletna predstava Koreo lab. Projekt je to koji je okupio petero članova baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca iz čije je želje za vlastitim koreografskim izrazom nastala predstava koju daruju Riječanima.
U Rijeci je sinoć premijerno izvedena baletna predstava Koreo lab. Projekt je to koji je okupio petero članova baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca iz čije je želje za vlastitim koreografskim izrazom i kreativnog entuzijazma nastala predstava koju daruju Riječanima.

Četvero baletana i balerina, kao koreografi i plesači s kolegama iz ansambla ispričali su svaki svoju baletnu priču. U svojem Koreo labu, odnosno koreografskom laboratoriju, sve te priče povezali su u cjelinu.

Pod nazivom Pustinja iskušenja, Osjet nula, Impresija o sebi, Re Cverdas i jedna bezimena, djela su pripremljena izvan njihovih radnih obveza, u slobodno vrijeme.

Pet autora, pet koreografa - to su Ricardo Campos Freire, Maria del Mar Hernandez, Michele Pastorini, Hélias Tur Dorvault i Vitalij Klok pokazali su svoje koreografske minijature koje su stvorili zajedno s kolegama, ne samo iz baletnog ansambla, već i iz glumačkog i glazbenog,  kaže ravnateljica Baleta HNK Ivana pl. Zajca Maša Kolar.

U sklopu predstave, koju autori daruju građanima, u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Grada Rijeke, unutar projekta Rijeka - Zdravi grad, članovi ansambla vodit će i besplatnu plesnu radionicu za djecu, plesnu radionicu 50+ te radionicu suvremenog plesa za pasionirane plesače i plesačice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!