Krešimir Rogina: od arhitekture do politike

13.09.2019.

13:27

Autor: Sonja Batinić/V.M./HRT

Krešimir Rogina i Sonja Batinić u studiju Kulturnog kolokvija

Krešimir Rogina i Sonja Batinić u studiju Kulturnog kolokvija

Foto: - / -

Naš arhitekt Krešimir Rogina, koji je za natječaje i realizacije dobio mnogobrojne nagrade, ne samo u Hrvatskoj, Srbiji ili Bugarskoj, nego i u dalekom Japanu, bio je gost prvog ovosezonskog Kulturnog kolokvija Hrvatskoga radija.
Naš arhitekt Krešimir Rogina za natječaje i realizacije dobio mnogobrojne nagrade, ne samo u Hrvatskoj, Srbiji ili Bugarskoj, nego i u dalekom Japanu gdje i predaje na nekoliko japanskih sveučilišta.

Četiri je puta nastupao na najvećoj svjetskoj arhitektonskoj smotri, Venecijanskom bijenalu arhitekture, objavljuje knjige i kritike, osnivač je Ljetne škole arhitekture u Grožnjanu, a nedavno je bio i kandidat za Europski parlament na neovisnoj listi stranke Milan Bandić 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Gost prvog ovosezonskog Kulturnog kolokvija Prvog programa Hrvatskoga radija bio je Krešimir Rogina, kojem su uz urednicu Sonju Batinić pritanja postavile kćeri Rosa, Kora i Ruta.

Poslušajte snimku emisije u Slušaonici Hrvatskoga radija:
Krešimir Rogina

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!