14:23 / 12.09.2020.

Autor: Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Kultura u điru: šetnja srednjovjekovnim Dubrovnikom

-

-

Foto: - / -

Grad Dubrovnik, u suradnji s ustanovama u kulturi, pokrenuo je novi ciklus kulturnih događanja - "Kultura u điru" .
Grad Dubrovnik, u suradnji s ustanovama u kulturi, pokrenuo je novi ciklus kulturnih događanja - "Kultura u điru". Ekipa HRT-a prošetala je srednjovjekovnim Dubrovnikom.

Konačno svi mogu iz prve ruke vidjeti kako je izgledao dubrovački svakodnevni život stoljećima ranije.

- Gdje se u renesansnom Dubrovniku igralo, sad je li to bio pravo nogomet ili nekakav s drukčijim pravilima, dakle to; onda malo vidimo gdje se trgovalo, gdje se radilo, ali gdje je bio i noćni život u renesansnom Dubrovniku, objašnjava turistički vodič Marina Missoni Barišić.

Besplatna povijesna vođenja pod nazivom "Šetnja srednjovjekovnim Dubrovnikom" samo u kolovozu okupila je više od 200 Dubrovčana, a zbog velikog zanimanja nastavila se i u rujnu.

- Mi smo ponovno uspostavili 6 novih termina, 6 novih tematskih vođenja od kojih su 4 na hrvatskom, i 2 na engleskom jeziku; i iznimno smo popunjeni, ističe ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

Osim Doma, u projekt se uključilo i Kazalište Marina Držića, u vremenima ograničenih nastupa gradski kulturnjaci ne sjede prekriženih ruku.

- Zajedničkim snagama probali doći do zdrave psihe, jer na kraju, mislim da je veća bolest psiha, nego sami Covid, naglašava glumac Edi Jertec.

A posebnost ovih tura je da publiku čine - domaći.

Besplatna vođenja nastavljaju se i idućega tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!