13:17 / 24.10.2019.

Autor: Rudi Pavlović/V.M./HRT

Kulturni pregled s nogu: Daj ukliži, ukližiii!!!

-

-

Foto: - / -

Što nam je kulturno činiti ovih dana u 6 minuta otkriva ekipa emisije Kultura s nogu – izdvojili su knjigu o filmu i video igrama, izložbe o tekstilu i mačkama, te koncertni ciklus Zagrebačkih solista.
Što nam je kulturno činiti ovih dana u 6 minuta otkriva ekipa emisije Kultura s nogu – izdvojili su knjigu o filmu i video igrama, izložbe o tekstilu i mačkama, te koncertni ciklus Zagrebačkih solista:

Primite se nove knjiga Ilije Barišića 'Filmska tematika video igara' i saznat ćete kako video igre filmski komuniciraju s igračima, a do 15. studenog u Tehničkom muzeju 'Nikola Tesla' u Zagrebu otkrijte što je Dino Zrnec želio poručiti naslovom svoje izložbe 'zrenez zernez zernetz' - prvom izložbom u okviru BoSA projekta koja je nastala u produkcijskoj suradnji s proizvođačem taftanih tepiha 'Regeneracija' iz Zaboka.

Zagrebačke soliste zatekli smo, pak, na ulici pred Hrvatskim glazbenim zavodom gdje su zasvirali u povodu subotnjeg početka njihove nove 66. sezone, a njihov se glazbeni poziv odnosi i na sve ostale koncerte koji će se održavati u HGZ-u.

Za kraj svratili smo i do Samobora gdje je do 24 studenog u Galeriji Prica postavljena izložba 'Mačka u hrvatskoj likovnoj umjetnosti' – nastavak ciklusa o animalizmu koji je bio otvoren posvetom psima.

Pogledajte tjedni pregled emisije Kultura s nogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!