Labirint: Odlazak Balaševića

24.02.2021.

07:39

Autor: Labirint/HRT

Đorđe Balašević

Đorđe Balašević

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Iako ga je publika nosila na rukama, Đorđe Balašević izabrao je ne živjeti kao zvijezda... Izabrao je biti pjesnik koji je cijeli život proživio na istoj adresi - u opjevanoj ulici Jovana Cvijića.

Bio je umjetnik s manirama generacije iz pedesetih koji je svojim opusom osvajao generacije koje su tek dolazile. Bio je veliki čovjek za kojim sada tuguje Hrvatska i cijela regija.

- Ja sam bio stalno protiv rata i egzistenciju svoje obitelji sam stavio na kocku. Nisam to govorio da bi jednog dana mogao doći u Hrvatsku da držim koncerte, već da bi mogao sa svojim klincima razgovarati kao čovjek kad zato dođe trenutak, govorio je Đorđe Balašević. 

- Kao stari gladijator da se vratim u arenu sa svim onim ožiljcima od vremena koje je prošlo neki bi tako da me vide poraženog u ovoj areni, ali dok je meni vas, sustajem odustajem, pritiska me kao cigla, govorio je Balašević na koncertu u Puli. 

- Mislim da je Balašević bio najjači među svima nama. To je bio čovjek kojem reklama nije bila potrebna, bilo je potrrebno da se objavi rečenica da će on nastupati, ljudi su imali nevjerojatnu vezu s tim čovjekom. Strašno strašno mi je žao, rekao je Massimo Savić.

Više pogledajte u videoprilogu


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!