"Ljubav" Pippa Delbona u HNK u Zagrebu

05.06.2022.

13:14

Autor: Maja Njirjak/Dnevnik/HRT

"Ljubav"

"Ljubav"

Foto: Dnevnik / HRT

Jedan od najistaknutijih talijanskih kazališnih umjetnika gostuje u zagrebačkom HNK s novom predstavom Ljubav, koja je premijerno izvedena prošle godine u kazalištu Storchi u Modeni. S ovim renomiranim talijanskim kazališnim i filmskim redateljem, piscem i glumcem HNK njeguje suradnju već sedam godina, a ovaj je put publici pružio jedinstveno poetično-glazbeno putovanje.  

Emotivnom glazbenom uvertirom počinje Ljubav. To jednosatno poetično putovanje satkano od fada i portugalske poezije otvara pitanja o dvostrukoj viziji ljubavi.


- Predstava govori o tamnoj strani ljubavi, o nasilju, strasti, ali i o ljepoti osjećaja za kojim svi žudimo, kaže redatelj i kazališni umjetnik Pippo Delbono.


Ideja je rođena u susretu Delbona i kazališnog producenta Renza Barsottija. Zajednički projekt ljubav ne preispituje samo kao osjećaj.


- Portugalski fado mi je jako važan jer imam prijatelja koji je izvrstan glazbenik - i stvorio je divnu sentimentalnu glazbu, kaže Delbono.


Stihovi na portugalskom, audio inserti i hipnotička zanesenost skupine Pippa Delbona postavljaju pitanje publici: Bježimo li od straha u potrazi za ljubavlju?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!