11:30 / 30.07.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Ludens teatar osvojio nagradu na festivali u Trebinju

-

-

Foto: - / -

Na 61. Festival festivala plasirali su se kao najbolji na državnoj razini, a predstava skupine Kaotis teatralis Ispod površine, nagrađena je Zlatnom maskom za kolektivnu igru.
Dramski studio koprivničkog Ludens teatra prošlog je tjedna predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj smotri kazališnih amatera u Trebinju od 21. do 27 srpnja, a njihova predstava Ispod površine nagrađena je Zlatnom maskom za kolektivnu igru.

Na 61. Festival festivala plasirali su se kao najbolji na državnoj razini, predstava skupine Kaotis teatralis Ispod površine, nagrađena je Zlatnom maskom za kolektivnu igru, a dodijeljene su i diplome festivala pojedinim članovima Dramskog studija.

Tako je Mihovilu Maloči uručena Diploma za autorski song u predstavi "Ispod površine", dok su Petra Balija i Ivan Kovačić dobili Diplomu za scenski pokret. Petra Lozo nagrađena je Nagradom za najbolju glumicu u predstavi "Ispod površine po izboru publike, poručili su iz Ludens tetara.

Trebinjski Festival festivala najeminentniji je skup dramskih amatera bivše Jugoslavije, a ova tradicionalna smotra najboljih ostvarenja amaterske dramske produkcije okuplja zaljubljenike u kazalište iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i BiH.

Predstavu je režirao Karlo Kučanda, a u njoj glume: Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Matija Gašpari, Lovro Hajster, Maja Loborec, Petra Lozo, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Mihovil Maloča, Antonio Manjić, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar, Zvonimir Trgovčević

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!