Mala škola slikanja - maštom ispod površine mora

19.08.2021.

11:52

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Mala škola slikanja - maštom ispod površine mora

Mala škola slikanja - maštom ispod površine mora

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U dubrovačkoj Luži, na izložbi su prikazane slike polaznika Male škole slikanja, koji su na taj način pokazali plodove svog jednogodišnjeg rada.

65 polaznika, od 7 do 17 godina, sudjelovalo je u Maloj školi slikanja koju organizira slikarica Rajna Inić.Svi oni žive kraj mora, plivaju i rone, te su tako istraživali i tražili motive za svoje slike, a Rajna ih je vodila kako bi svoje zamisli mogli prenijeti na platno.- Prvo smo skicirali, pa zamišljali, svatko je imao neku svoju ideju. Kad su iznijeli skicu, onda se krenulo u slikanje, priča Inić.Djeca su svojom maštom „zaronila“ ispod površine mora, i svatko od njih je po svom senzibilitetu izrazio svoje viđenje skrivene ljepote oblika i boja.- Oni svi žive na moru, upoznati su s tim svijetom donekle. Mi smo malo otišli preko Interneta i istraživali, da bi slike bile što bogatije. Stvarno rade sami, ali normalno, upute su moje - kako treba i što treba, kaže Inić.Svi su polaznici položili ispit slikarstva, a tehnikom akrila na platnu uspjeli posjetiteljima izložbe malo bolje približiti morski svijet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!