Mali "jubilej" Antonie Ćosić u VIK-u

22.06.2022.

13:02

Autor: HRT Komunikacije

Antonia Ćosić

Antonia Ćosić

Foto: Vik / HRT

Donedavna "mlada snaga" HRT-ova IMS-a i njihove, gledateljima omiljene kasnovečernje emisije "Vijesti iz kulture" pod uredničkom palicom Zrinke Turalije-Kurtak (te pod supervizijom urednice IMS-a HTV-a Katarine Periše-Čakarun) - ambiciozna mlada psihologinja Antonia Ćosić, sinoć je u VIK-u radno proslavila i svoj prvi, mali "jubilej": svoju sad već 200. emisiju VIK-a, a koju je sinoć uspješno "odvozila" atraktivnim prilozima iz dnevnog kulturnog života Hrvatske.

Tako smo sinoć imali prilike vidjeti njezine priloge o uspješnom otvorenju nove sezone popularne HRT-ove Sunčane strane Prisavlja - i sinoćnjem spektakularnom koncertu "Opera pod zvijezdama". Potom je izvijestila o završetku 46. Dana Satire u zagrebačkom "Kerempuhu", koji je maestralno zatvorio proslavljeni Rade Šerbedžija, također iznimnim koncertom - uz njegov bend "Zabavni kolodvor".

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: Opera pod zvijezdama / HRT

- Neizmjerno sam sretna što sam, eto, već 200 emisija članica velike HRT-ove obitelji i moje "druge obitelji" - redakcije "Vijesti iz kulture". Jer iako sam na HRT-u zaposlena od 2016., i prošle sam četiri godine Hrvatskog radija, kao i Radio Sljemena, VIK mi je osobno oduvijek bio poseban izazov. Budući da kulturnjaci nikad ne spavaju, emisija ide uživo svake večeri, pa tako i na praznike, blagdane i za vikenda - kaže Antonia, i dodaje:

- Kulturna smo "uzdanica" Informativnog programa HRT-a i želimo informirati javnost o kulturi. Ne mislim time da su kulturni događaji slabo posjećeni, već samo treba informirati ljude. Kad znaju o nekom nagrađenom basu, proslavljenom prevoditelju ili holywoodskom glumcu, htjet' će ih ići poslušati, to nam se već puno puta dokazalo - kaže Antonia i zaključuje:

- Ne volim monotoniju... Pa je ovaj posao odlična kombinacija nekoliko različitih komponenti: kao novinarka snimam događaje na terenu, slažem priloge, za Dnevnik izvještavam o kulturnim događanjima u Zagrebu i Hrvatskoj, te navečer uživo imam priliku razgovarati s ljudima koji su postigli nešto u kulturi i umjetnosti - i prenijeti gledateljima najvažnije događaje toga dana ili tjedna. U 200 emisija VIK-a najviše me veselilo kad izvještavamo o mladim umjetnicima koji vjeruju u svoj uspjeh i ne daju se obeshrabriti, iako su svi svjesni da je teško uspjeti i zarađivati od vlastite umjetnosti. Njihova hrabrost, volja i samopouzdanje odlična su poruka i drugim mladima, bez obzira na struku. Također, razgovori u studiju s uvaženim hrvatskim kulturnjacima imaju posebnu čar - kaže "slavljenica" Antonia.

Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija

Foto: Vik / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!