17:26 / 25.10.2018.

Autor: T.V./Hina

Marinkovićev 'Kiklop' u veljači na pozornici Gavelle

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella u novoj sezoni priprema premijeru "Kiklopa" Ranka Marinkovića u režiji Zlatka Svibena.
Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella u novoj sezoni priprema premijeru "Kiklopa" Ranka Marinkovića u režiji Zlatka Svibena, najavio je novi ravnatelj toga kazališta Dražen Ferenčina.

Marinkovićev "Kiklop" zadnji je put izveden 1976. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u režiji Koste Spaića, podsjetio je Ferenčina na susretu s novinarima održanom na gradilištu nove scene teatra u Frankopanskoj.

Premijera nove izvedbe "Kiklopa", u kojoj će nastupiti tridesetak glumaca, bit će 8. veljače, a pripreme za probe su već počele, napomenuo je Ferenčina.

Najavio je i održavanje 33. Gavellinih večeri tijekom kojih će od 1. do 14. prosinca biti izvedeno dvanaest predstava, a za novu sezonu u Gavelli pripremaju i premijere predstava Dine Pešuta "Stela, poplava" u režiji Selme Spahić te Borivoja Radakovića "Borba i dosada: Kratka povijest rock & rolla" u režiji Krešimira Dolenčića.

Dražen Ferenčina (1967.) imenovan je za ravnatelja Gavelle na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u svibnju ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!