08:14 / 21.10.2020.

Autor: Gordan Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

"Masku nosim, njome se ponosim”

-

-

Foto: - / -

Bojana Poljaković Popović, viša stručna suradnica za kulturne i edukativne programe govorila je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska o izložbi „Masku nosim, njome se ponosim”.
Bojana Poljaković Popović, viša stručna suradnica za kulturne i edukativne programe govorila je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska o izložbi „Masku nosim, njome se ponosim”. - Projekt je prije nekoliko mjeseci pokrenula posudionica i radionica narodnih nošnji u Zagrebu. U osmom mjesecu smo raspisali natječaj za izradu tradicijskih maski. Ideja je bila da tradicijske tehnike primijenimo na suvremeni predmet, rekla je i dodala kako će se sve pristigle maske izložiti u foajeu Kulturnog centra Travno, 27. listopada.

Pozivu su se odazvali brojni pojedinci, kulturno-umjetnička društva, matice umirovljenika i udruge koje njeguju tehnike tradicijskog rukotvorstva te polaznici raznovrsnih kreativnih radionica.

Bojana Poljaković Popović je rekla kako su ljudi bili kreativni što se tiče tehnika pa su primjenjivali tkanje na nitice, kukičanje, vez „pružanka”...

- Boje, motivi, tehnike... svaka je pristigla maska posebna i drugačija od drugih, naglasila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!