Matanić o 3. sezoni Novina: Zvijeri su puštene!

25.01.2020.

14:36

Autor: Radio Rijeka/HRT

default error photo
Treća sezona popularne serije Novine ima deset epizoda. U riječkom Art-kinu premijerno će se prikazati prve dvije, a ulaznice su rasprodane! Emitiranje na HTV-u kreće početkom ožujka.
U riječkom Art-kinu u subotu je održana premijera prvih dviju epizoda treće i završne sezone serije 'Novine', domaće uspješnice koja se prikazuje i na Netflixu, snimane u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u režiji Dalibora Matanića, prema scenariju Ivice Đikića.

U prvoj sezoni gledatelji su se imali prilike upoznati sa samom redakcijom Novina, u drugoj sezoni pratili su predsjedničke izbore, a od treće i završne sezone gledatelji mogu očekivati konačan rasplet mreže korupcije, zlouporaba pravosudnog sustava i kriminala koja je zahvatila novinarstvo, politiku, državu, ali i društvo, navode autori.

- Nakon svih ovih priznanja vani mogu reći da smo ostali dosljedni. Prva sezona bili su mediji, druga politika, treća sezona je sudstvo. E sad, sudstvo je kod nas jako širok pojam. Ali ono što mene posebno veseli, da nije toliko to sudstvo primarno koliko su bitni likovi. U zatvaranju cijelog serijala, zatvaranju trilogije ulazimo u likove i na neki način, zvijeri su puštene! Ljudi se bore jedni protiv drugih, sami protiv sebe, i kreće jedna korida likova, borba za moć, borba za opstanak, a najviše borba za ljudstvo, rekao je za HRT redatelj Dalibor Matanić.Velikoj premijeri u Art-kinu nazočili su brojni članovi filmske ekipe te velik broj uzvanika iz društvenog, kulturnog i političkog života grada Rijeke, među kojima riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Chris Marcich, direktor Turističke zajednice Rijeke Petar Škarpa, direktorica Rijeke 2020 Emina Višnić, te predstavnici medija.

Autorsko-produkcijski tim serije na premijeri u Rijeci je okupio redatelja Dalibora Matanića, producente Drugog plana Miodraga Silu i Nebojšu Tarabu, snimatelja Danka Vučinovića, urednika serije Mislava Brumeca te glumačku ekipu.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji serije i time učinili mnogo za prepoznatljivost grada.

- Odabirom Rijeke za snimanje serije mnogima ste pokazali ovaj grad kakvim ga još nisu vidjeli, pa i mnogima od nas, koji smo rođeni ovdje. Ova je serija za promociju Rijeke napravila više od svih promidžbenih spotova, rekao je Obersnel.

Izrazio je i zadovoljstvo što se premijera održava točno tjedan dana prije velikog spektakla otvaranja Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, kao uvertira u predstojeća kulturna zbivanja. Publiku je pozdravio i redatelj serije Matanić.

Serija 'Novine' se prikazuju na najgledanijem svjetskom streaming servisu, Netflixu, čime su vizure Rijeke i Kvarnera doprle do milijuna gledatelja širom svijeta.

Pored stalnih glavnih glumaca kao što su Branka Katić, Dragan Despot, Zdenko Jelčić, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković i ostali, nove likove glume Daria Lorenci Flatz, Nadia Cvitanović, Krešimir Mikić i mnogi drugi. I za ovu sezonu odgovorna je ista autorsko-produkcijska ekipa: scenarist Ivica Đikić, redatelj Dalibor Matanić, snimatelj Danko Vučinović i producenti Drugog plana Miodrag Sila i Nebojša Taraba.

Emitiranje posljednje sezone serije 'Novine' na HTV-u kreće početkom ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!