Među prvima smo zavirili na Interliber

12.11.2019.

10:22

Autor: Gordan Ćelić/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Danas na Zagrebačkom Velesajmu počinje 42. Interliber - najveća književna manifestacija u Hrvatskoj. I prije službenog otvorenja provjerili smo što će se događati do nedjelje 17. studenog
Danas na Zagrebačkom velesajmu počinje 42. Interliber - najveća književna manifestacija u Hrvatskoj. I prije službenog otvorenja provjerili smo što će se događati do nedjelje 17. studenog.

Mjesec studeni na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno okuplja stotinjak tisuća posjetitelja koji žele među prvima doznati novosti iz svijeta književnosti, videoigara i inovacija.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska književna kritičarka Jagna Pogačnik komentirala je tradicionalne velike gužve na Interliberu, a najavili smo i jedan događaj koji potvrđuje da književnost ovih dana ne caruje samo na Zagrebačkom velesajmu, već i u manjim prostorima poput zagrebačke Bookse:

Pred posjetiteljima Interlibera je šest dana zanimljivih promocija novih naslova, uživanje u novim video igrama i upoznavanje sa posljednjim tehnološkim trendovima na dosada najvećem izložbenom prostoru uz brojne nove izlagače.

Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja svoja će vrata otvoriti po 42. put.
Veliki vodič kroz nova izdanja na Interliberu

Ovogodišnja novost je izdvojena tema pod nazivom Znanje i učenje. Cilj ove teme je pružiti ponudu za sve faze životnog obrazovanja te odgovoriti na sva pitanja vezana uz preporuke i početke obrazovanja. Ulaz na Interliber je besplatan.

Posjetitelji jednog od najvećih gejming sajmova na svijetu Reboot Infogamera moći će isprobati sve najnovije igre na više od 900 igraćih jedinica i desecima VR uređaja te vidjeti predstavljanje najnovijih gejming hardvera i gadgeta kompanija.

Inova je druga najveća europska izložba inovacija te druga najstarija izložba inovacija na svijetu. Na ovoj tradicionalnoj izložbi inovatori iz Hrvatske, ali i svih dijelova svijeta okupljaju se kako bi prezentirali svoje ideje i inovacije.

Sa Zagrebačkog velesajma, gdje ove godine očekuju više od 130 tisuća posjetitelja, javila se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja se družila s voditeljem Interlibera Brunom Ušurićem, urednikom iz Rusije Aleksandrom Levirgantom te hvaljenom britanskom autoricom trilera Sharon Bolton:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!