Međunarodni seminar harfe na Rabu

02.07.2022.

11:25

Autor: Ivana Perić/V.K./ST4/IMS/HRT

Međunarodni seminar harfe

Međunarodni seminar harfe

Foto: Sturdio 4 / HRT

Na otoku Rabu drugi je put održan međunarodni seminar harfe uz potporu Ministarstva kulture i medija te Turističke zajednice grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta.  


Osam dana dobre glazbe, a sve će biti finalizirano koncertom u gradu s 4 zvonika Rabu, a sve zahvaljujući ljetnoj školi harfe, izvijestila je u emisiji Studio 4, Ivana Perić.

- Ovo je drugi puta da se održava seminar. Čekali smo da COVID prođe kako bismo održali seminar, govori Tanja Vukelić Peić, organizatorica Međunarodnog seminara harfe.

Dodaje kako su ove godine polaznice seminara iz cijeloga svijeta, zato što ovdje predaje Chantal Mathieu koja je vrhunska harfistica i pedagog te se od nje može puno naučiti.

- Završni koncert će biti održan na otvorenom prostoru i uvijek je za koncert veliki interes s obzirom na to da harfa nije česti instrument na glazbenim događanjima, rekla je Katarina Ribarić, ravnateljica POU Rab.

Ivana Matušan, direktorica TZ Rab, naglašava kako je Rab od destinacije sunca i mora postao puno više te kako se sve češće čuje da je Rab aktivno mjesto za boravak, ali i kao mjestu za kulturu koje obogaćuje glazba.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!