Metkovsko amatersko kazalište vratilo se na daske koje život znače

29.03.2022.

16:47

Autor: Dominik Strize/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Metkovsko amatersko kazalište

Metkovsko amatersko kazalište

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon trogodišnje pandemijske stanke, Metkovsko amatersko kazalište vratilo se na daske koje život znače. I to s premijerom - komedijom "Drug lovac".

Galerija
Predstava , Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Predstava, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPredstava , Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Lov je paravan za bračnu nevjeru u kojoj i supruge i supruzi upadaju u mrežu vlastitih laži. Radnja je to komedije "Drug lovac", koju je s Metkovskim amaterskim kazalištem na scenu postavio redatelj Radovan Marčić.

- Georgesa Feydeaua, Gospon lovac u originalu a mi smo ga prebacili u 60-te godine u Metković i Ploče i zato se zove Drug lovac. Jedna prerada, lokaliziranje, "dijalektizacija", rekao je Radovan Marčić, redatelj predstave.

A kako bi sve bilo primjereno vremenu i prostoru, metkovskim amaterima pridružili su se glumci amaterskog kazališta Mariani iz Ploča.

- Tekst je inače prilagođen na naš lokalni govor. To je napravila naša Ivana Čarapina, tako da nam je lakše bilo glumiti, a i to je bliže gledateljima, rekla je Željka Bulić Petrović, predsjednica MAK-a.

- Moja uloga je lovac Šetka kojemu je lov paravan da malo šara okolo s drugim ženama. To je u ono vrijeme bilo uobičajeno, a izgleda da je i danas, istaknuo je Toni Krilić, glumac.

Glumačke bračne nevjere svidjele su se svima, podjednako su bili uspješni i iskusni glumci, baš kao i debitanti.

- U MAK-u sam već 30 godina i to je 30-ak, 40 predstava i sreću sam imao da imam različite uloge, rekao je glumac Dalibor Kozarić.

- Ja sam debitant i sada imam jednu vrlo zanimljivu ulogu koja se ne pojavljuje tako često, ali zapravo u nekim trenucima čak podiže scenu, naglasio je glumac Dino Čolaković.

Predstava je izvedena u povodu 600. obljetnice prvog pisanog spomena imena Metkovića. Stoga su njezini pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija, Dubrovačko-neretvanska županija i grad Metković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!