16:53 / 06.12.2018.

Autor: Zdravko Fuček/HRT

Miro Gavran - humorom i o najozbiljnijim temama

-

-

Foto: - / -

Dokumentarni film o Miri Gavranu snimio je Zdravko Fuček, a za HRT-ovu emisiju "Puls" izdvojio je nekoliko jednostavnih sličica iz Gavranova života.
"Samo sam rekla da nemam mnogo vremena. Nisam rekla da uopće nemam vremena. Jednostavno - nemam ga mnogo. Ili točnije: nemam ga previše za nevažne stvari." Izjavila je to Stela, jedan od likova drame "Sve o ženama", koju je napisao Miro Gavran.

I o najozbiljnijim temama može se progovoriti na humorističan način. No lakše je to reći nego napraviti, znaju to svi koji su ikada pokušali biti zabavni. Ali Miri Gavranu to uspijeva... On je naš najprevođeniji i najizvođeniji književnik. Svako malo negdje u svijetu objavljuju se njegova djela ili izvode kazališne predstave prema njima.

Dokumentarni film o Miri Gavranu snimio je Zdravko Fuček, a za HRT-ovu emisiju "Puls" izdvojio je nekoliko jednostavnih sličica iz Gavranova života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!