MKM: Više od 6 milijuna kuna za djelatnosti udruga u kulturi

24.03.2022.

11:58

Autor: I.Z./HRT/Hina

Više od 6 milijuna kuna za djelatnosti udruga u kulturi

Više od 6 milijuna kuna za djelatnosti udruga u kulturi

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi u 2022. godini više od 6 milijuna kuna za sufinanciranje 38 programa redovite djelatnosti udruga u kulturi.

Ministarstvo kulture i medija sufinanciranjem programa redovite djelatnosti udruga u kulturi pruža potporu razvoju umjetničke djelatnosti i podršku redovitoj djelatnosti strukovnih udruga u kulturi, ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Ministarstva.

- Ovim načinom sufinanciranja Ministarstvo osigurava i namjenska sredstva za sufinanciranje troškova plaća zaposlenih u udrugama, najma prostora za redoviti rad, računovodstvenih i režijskih troškova te članarina za članstvo u međunarodnim organizacijama, dodaje se.

Redovne djelatnosti udruga u kulturi sufinancirat će se s ukupnim iznosom od 6.005.000 kuna.

Najveći iznos, od 700.000 kuna odobren je za redovnu djelatnost Saveza udruga - Hrvatski sabor kulture, a Društvu hrvatskih književnika odobreno je 650.000 kuna.

Redovna djelatnost Hrvatskoga društva likovnih umjetnika sufinancirat će se s 470.000 kuna, Hrvatskom društvu pisaca s 380.000 kuna, a Hrvatske glazbene mladeži s 350.000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!