Mladi sisački pisac Denis Vidović dobitnik nagrade "Korzo slova"

25.02.2023.

00:16

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Iren Moroz / Shutterstock

Nagradu Društva književnika Hrvatske "Korzo slova", za najbolju neobjavljenu knjigu u 2022., koju raspisuje Ogranak DKH Sisačko-moslavačke županije, dobio je sisački pisac Denis Vidović za zbirku humorističnih priča "Reda mora biti".

Na svečanosti u petak, laureatu su skulpturu akademske kiparice Irene Škrinjar pod nazivom "Korzo slova", u ime nakladnika predao predsjednik DHK Zlatko Krilić i sisačko-moslavački dožupan Mihael Jurić.


Čestitajući dobitniku, Krilić je napomenuo kako je županijski ogranak, iako djeluje tek nekoliko godina, jedan od najaktivnijih, te kako je svojim aktivnostima sve zapaženiji u krugu književnika i pobornika književnosti.


Uz "Korzo slova", kako je napomenuo njegov predsjednik Siniša Matasović, Ogranak svake godine organizira manifestaciju "Književni kompas", kojom obilazi sve gradove županije, ali provodi i brojne druge aktivnosti. Za Denisa Vidovića je rekao da je uspješan borac protiv vjetrenjača, koristeći humor, koji je kod nas u književnom radu dosta rijedak. Napomenuo je kako su i prije objave nagrađene knjige "Reda mora biti", nagrađene i dvije priče iz knjige.


O knjizi, koja sadrži 49 kratkih priča, govorila je članica Prosudbenog povjerenstva nagrade Željka Lovrenčić. Kako je rekla, obrada naše svakodnevne zbilje u žanru humora i satire, izaziva zapaženu pozornost čitatelja. Najrazličitije teme, među kojima je i politika, svima su nam bliske, a jezik je jednostavan i razumljiv. 

Mladi pisac i humorista Denis Vidović, rođen je u Sisku 1988. Sa 17 godina okušao se u pisanju haiku poezije, a potom priča, pjesama, aforizama, kolumna i putopisa, a izrađuje i plakate kojima komentira svoju svakodnevicu. Njegovi su tekstovi objavljivani na brojnim internetskim portalima, književnim časopisima i zbornicima. Istaknuti je član sisačke poetske tribine "Zalogaj poezije", kojoj je osobno nadjenuo i ime. Dosad je objavio dvije zbirke aforizama i roman "Normalni ljudi".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!