10:23 / 05.03.2019.

Autor: V.M./HRT

Moj dida je pao s Marsa i u Čakovcu

-

-

Foto: - / -

Nakon premijere na zagrebačkom KinoKino festivalu, prvi hrvatski ZF film za djecu, čiji je koproducent i HRT, gostovao je i u Čakovcu – na Međunarodnoj reviji filmova za djecu.
Nakon premijere na zagrebačkom KinoKino festivalu, prvi hrvatski ZF film za djecu, čiji je koproducent i HRT, gostovao je i u Čakovcu – na Međunarodnoj reviji filmova za djecu.

Život djevojčice Une preokrene se kad njezina djeda otmu izvanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sȃm izvanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot – kratak je to sadržaj filma o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti, koji u donosi u našoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte.

Redatelji filma su Marina Andrea Škop i Dražen Žarković, producentice su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog 'Studija DIM' s partnerima iz još šest europskih zemalja, a koproducent je i Hrvatska radiotelevizija.

Moj dida je pao s Marsa - Teaser #1 from Studio dim on Vimeo.
Scenarij potpisuju Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, a u glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te glasom jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Sven Barac, Tonka Kovačić i Lucija Šango.

Film je dosad nagrađen ja priznanjima BeActive Award i Prime4Kids&Family Award, a na redoviti kino program stiže 21. ožujka. Moj dida je pao s Marsa na 4. festival KinoKino

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!