13:26 / 04.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Motovun Film Festival od 30. srpnja do 1. kolovoza

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su pripremili gusti koncentrat motovunskog duha tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć.
Motovun Film Festival je nakon mjeseci neizvjesnosti objavio da će se održati i ove godine, od 30. srpnja do 1. kolovoza, s programom koji "slavi kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije".

- U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su pripremili gusti koncentrat motovunskog duha tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć, priopćeno je s festivala, kojemu su selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić.

Direktor festivala Igor Mirković kaže da ih je sezona puna iskušenja motivirala da pronađu pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta.

- Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života, rekao je.

Mjere za borbu protiv epidemije koronavirusa i protiv epidemije letargije

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, održat će se program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za europski Oscar, odnosno nagradu Europske filmske akademije.

Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i "protiv prateće epidemije letargije", glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio festivala.

Festivalski kamp u podnožju motovunskog brda ove godine slavi 20. rođendan, a smještaj je i dalje besplatan uz paket kupljenih ulaznica. Detaljnije informacije objavljivat će se idućih tjedana, a 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere.

Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih filmova Inja Korać i Andrej Korovljev su u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala: Berlinalea, Cannesa i Venecije, priredili online festival My Darling Quarantine u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova.
Foto: arhiva/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: arhiva/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!