11:51 / 28.12.2020.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

MUO: posljednja izložba u 2020.

-

-

Foto: - / -

Ovih se dana u MUO može pogledati i posljednja u ovoj godini - ‘Unutrašnji prostori’ suvremene umjetnice Koraljke Kovač.
Muzej za umjetnost i obrt imao je tešku godinu: u 140. obljetnici, uz pandemiju, dogodio se i potres u kojem je najviše oštećen od svih zagrebačkih muzeja.

9 mjeseci poslije stanje je nešto bolje, Muzej se obnavlja, ali velike i obimne izložbe na kakve smo navikli još su daleko od realizacije.

Ovih se dana u MUO može pogledati i posljednja u ovoj godini - ‘Unutrašnji prostori’ suvremene umjetnice Koraljke Kovač. Prepoznatljiv slikarski rukopis vidljiv je i u ovom ciklusu - uslojava brojne nijanse plave, kojima gasi ostale boje, te gradi slikarske i psihološke teksture.

- Ja kao da imam to u sebi, nekakav kod, da trebam dugo raditi na nečemu da bi nešto bilo dobro, odnosno da bih ja bila s tim zadovoljna, da trebam sebe ugraditi unutra, u strukturu, u tijelo te slike, poručila je umjetnica Koraljka Kovač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!