MUP predstavio instagram izložbu "Heroji u boji"

18.11.2021.

11:57

Autor: V.G./Hina/HRT

Izložba "Heroji u boji"

Izložba "Heroji u boji"

Foto: Heroji u boji/MUP / Instagram

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) predstavilo je u četvrtak instagram izložbu "Heroji u boji" u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koja kroz 50 objava priča o stvaranju slobodne i samostalne hrvatske države.

Ideja iza instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije s 35mm filma obojene uz pomoć machine learninga, stoji u priopćenju.

U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor, dok je druga crno-bijeli izvornik. Svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991.-1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

- Hrvatska policija tom je stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji - u boji, istaknuo je MUP.

Izložba se može pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.instagram.com/herojiuboji/ .


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!