Muzej anđela slavi deveti rođendan

12.05.2020.

16:22

Autor: I.D./Ana Papec/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Muzej anđela - mjesto je u koje već devet godina rado zalaze djeca, mladi i odrasli kako bi razgledali ili kupili slike i različite suvenire poznatog varaždinskog slikara Željka Prsteca.
Muzej anđela u Varaždinu ovog mjeseca slavi deveti rođendan. Do danas ga je posjetilo više od 10 tisuća inozemnih turista, ali i velik broj domaćih. Njegov osnivač i slikar Željko Prstec ni u doba pandemije nije prestao s radom, već je neumorno stvarao nova umjetnička djela.

Muzej anđela - mjesto je u koje već devet godina rado zalaze djeca, mladi i odrasli kako bi razgledali ili kupili slike i različite suvenire poznatog varaždinskog slikara. Ova godina višestruko je slavljenička za Željka Prsteca.

- U ovoj godini "budem imal" i ja 70 godina, 25 godina kao status samostalnog umjetnika, 35 godina članstva u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, kazao je Prstec.

Motivi anđela u njegovu slikarskom radu pojavili su se, kaže, sasvim nenadano i ostali do danas. Prstecov umjetnički rad ima veliku vrijednost za Varaždin, uz koji se veže slogan "Grad u kojem anđeli spavaju".

Pogledajte videozapis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!