16:44 / 09.05.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Muzej Konavala običaje približava na nov način

-

-

Foto: - / -

Nismo uopće slutili da ćemo napraviti takvu lavinu dobrih reakcija na naš rad, kaže ravnateljica muzeja
Muzej Konavala željno iščekuje turiste, no ipak nisu mirovali ni dok su bili zatvoreni. Okolnosti su ih potaknule da se svima koje zanimaju konavoski običaji približe na nov način - putem bloga Samonikle priče Konavala.

Ravnateljica Antonija Rusković Radonić za HRT-ov Regionalni dnevnik objašnjava da su se u ovoj situaciji uhvatili onoga što je u skladu s njihovim mogućnostima - počeli su pisati, objavljivati, javljati se preko društvenih mreža...

- Nismo uopće slutili da ćemo napraviti takvu lavinu dobrih reakcija na naš rad, kaže.

Okrenuli su se, dodaje, malo više onome što je oko njih, kao i onome što su naši stari imali oko sebe. Na tako malom području mogu se pronaći različite korisne biljke, sve što vam treba.

- Naša je želja da ljude inspiriramo, da ih upoznamo, osvijestimo im vrijednosti okoliša, i da oni sami dalje idu, kaže Rusković Radonić.

Dodatnu inspiraciju možete pronaći na blogu Samonikle priče Konavala, a muzeje i galerije možete obići - virtualnim putem.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!