15:04 / 05.08.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Na Broadwayu odigrana prva predstava nakon 'lockdowna'

Na Broadwayu prva predstava nakon 'lockdowna'

Na Broadwayu prva predstava nakon 'lockdowna'

Foto: Caitlin Ochs / REUTERS

Prva predstava na Broadwayu nakon zatvaranja njujorških kazališta 2020. zbog pandemije koronavirusa odigrana je u srijedu uz obavezan dokaz o cijepljenju i nošenje maski.

"Pass Over," moderna verzija klasične drame "Čekajući Godota" bila je rasprodana na prvom prikazivanju u kazalištu Wilson Theatre na Manhattanu.


Prema pravilima koje su kazališta objavila prošli tjedan, publika, glumci i kazališni radnici moraju biti cijepljeni i nositi maske na predstavama koje se sada mogu izvoditi sa 100 posto kapaciteta.


Većina predstava na Broadwayu, uključujući mjuzikle "Hamilton, "Kralj lavova" i "Čarobnjak iz Oza" trebala bi se početi prikazivati u rujnu nakon što su kazališta zatvorila vrata u ožujku 2002. kada je pandemija prvi put pogodila New York.


Povratak je krenuo u lipnju solo nastupom Brucea Springsteena "Springsteen on Broadway" pred ograničenim brojem gledatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!