Na zagrebačkom Gradecu 55. smotra folklora

29.07.2021.

22:09

Autor: HRT/Dnevnik/Mirna Farkaš Salamon

Na zagrebačkom Gradecu večeras počinje 55. smotra folklora

Na zagrebačkom Gradecu večeras počinje 55. smotra folklora

Foto: HRT / HTV

Na zagrebačkom Gradecu večeras 55. smotra folklora. Tema svečanog otvorenja, koje ćemo i ove godine pratiti u prijenosu na našem Trećem programu, nematerijalna su kulturna dobra. 

Na Gradecu  je sve spremno, traje generalna proba, a program svečanog otvorenja 55. međunarodne smotre folklora počinje u 21 sat. Tema je Nematerijalna kultura kao živa baština. Smotra će trajati tri dana, održat će se tri koncerta, a veći dio programa i ove će godine izvoditi pojedinci i manji sastavi pokazujući vrijednost tradicijske kulture.

Vidjet ćemo, među ostalim, nastupe slavonskih kraljica - ljelja, glazbeni sastav gunjaca iz Pazina, čut ćemo međimurske popevke i kola, bećarce, gangu iz Hercegovine, vidjeti kako izgleda mornarski bal s otoka Murtera, linđo iz Dubrovačkoga primorja. Napomenimo da, uz ulaznicu za koncerte, morate imati i potvrdu o cijepljenju, odnosno negativan test na COVID, a večerašnje svečano otvorenje možete pratiti i na našem Trećem programu, u izravnom prijenosu, od 21 sat, izvijestila je Mirna Farkaš Salamon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!