Nagrada Kennedyjeva centra u Washingtonu Georgeu Clooneyu i U2

04.12.2022.

23:53

Autor: HRT/Hina/J.L.

Dobitnici nagrade Kennedyjeva centra

Dobitnici nagrade Kennedyjeva centra

Foto: Sarah Silbiger / REUTERS

George Clooney i irska rock skupina U2 su među istaknutim osobama koje primaju nagradu Kennedyjeva centra, najugledniju američku nagradu u kulturi, u nazočnosti Joea Bidena.


Hollywoodske zvijezde i washingtonska elita uzvanici su na 45. svečanoj dodjeli, a među nagrađenima su i velika pjevačica soula Gladys Knight, ravnateljica orkestra i skladateljica kubanskog podrijetla Tania Leon te pjevačica gospela Amy Grant.

Na gala večeri trebaju sudjelovati predsjednik Joe Biden sa suprugom Jill i potpredsjednica Kamala Harris sa suprugom Douglasom Emhoffom.

Glumac nagrađen Oscarom George Clooney (61), Zvijezda filma "Oceanovih jedanaest" i "Batmana i Robina", koji je uz to redatelj i producent više filmova, rekao je da je počašćen nagradom.

Pjevač i filantrop Bono i njegova skupina U2 koji su prodali 170 milijuna albuma u svijetu, nagrađeni su za legendarne naslove poput "Sunday Bloody Sunday", "Desire" i "With or Without You".

Dobitnica Pulitzerove nagrade za glazbu za operu "Stride", Tania Leon (79), poznata je po svojim inovativnim i snažnim skladbama koje su spoj klasične glazbe i kubanskog ritma i po svojoj komornoj glazbi.

Amy Grant (62) prva je pjevačica kršćanske glazbe koja je dobila platinastu ploču i šest nagrada Grammy.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!