15:24 / 08.12.2020.

Autor: Hina/V.M./HRT

Nagrade 'Milka Trnina' Mariji Kuhar Šoša i Petritu Çekuu

Izvor: HGDU

Izvor: HGDU

Foto: - / -

Nagrade ‘Milka Trnina’ za osobita umjetnička postignuća u 2019. godini dodijeljene su sopranistici Mariji Kuhar Šoša za ulogu Gilde u operi ‘Rigoletto’ te gitaristu Petritu Çekuu za recital održan 16. srpnja 2019. na sceni Amadeo.
Nagrade ‘Milka Trnina’ za osobita umjetnička postignuća u 2019. godini dodijeljene su sopranistici Mariji Kuhar Šoša za ulogu Gilde u operi ‘Rigoletto’ te gitaristu Petritu Çekuu za recital održan 16. srpnja 2019. na sceni Amadeo, priopćilo je Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU).

Diplomu ‘Milka Trnina’ dobio je Ansambl Cantilly i njihov voditelj, klarinetist Mihael Paar.

Odluke je donijelo prosudbeno povjerenstvo u sastavu Adela Golac Rilović, predsjednica i Danijel Detoni, Martin Draušnik, Filip Fak i Tomislav Žužak.

Dodjela nagrada održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. HDGU poručuje kako je s obzirom na epidemiološke mjere dopušten ulaz do 10 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!