Nagrađeni na zagrebačkom Tjednu dizajna

06.09.2022.

21:58

Autor: Hina/E.P.C.

Dodijela nagrada na zagrebačkom Tjednu dizajna

Dodijela nagrada na zagrebačkom Tjednu dizajna

Foto: HTV / HRT

Tjedan dizajna - Zagreb Design Week koji se ove godine održava na temu "Limitless - Bez granica" svečano je otvoren u prostoru Akademije likovnih umjetnosti. Nagrade su dodijeljene u šest kategorija.


Dobitnici nagrada


U kategoriji Grafički dizajn prvo je mjesto pripalo slovenskom dizajnerskom studiju Ljudje s djelom HAOS, drugo mjesto Design Bureau Izvorka Jurix s 3D deplijanom za ZDL arhitekte, a treće mjesto osvojio je slovenski umjetnik Tomato Košir s djelom Age of Rage.


U kategoriji Produkt dizajn prvo mjesto osvojio je Matej Štefanac s djelom Pendulum Lamp, drugo mjesto PROTOTYPUM s PROTOTYPUM FACEMASK, a treće je pripalo Alexu Bocchi s djelom Trame Table.


U kategoriji Tekstilni i modni dizajn prvo je mjesto osvojila Dora Filipaj s djelom Baumetrija triptih, drugo mjesto Ella Bratić s djelom vUna, a treće je mjesto osvojio studio RUNO s djelom RUNO.


U kategoriji Dizajn prostora Clinica Studio odnio je prvo mjesto s prostorom Centar za posjetitelje Poklon. Drugo mjesto je pripalo je Rašić+Vrabec s prostorom Đurđevački pijesci, Multimedijski posjetiteljski centar, a treće mjesto osvojio je Clinica Studio s Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak


Prvu nagradu u kategoriji Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija osvojio je slovenski studio Ljudje. Studio Tumpić/Prenc osvojio je drugo mjesto s Interpretacijskim centrom Kaštel Morosini-Grimani, a treće mjesto CG-NAA Student team s djelom Solskin.


U kategoriji Dizajn društvenih inovacija prvo mjesto pripalo je grupi Pjorkkala s djelom Dodola, drugo mjesto Bulky Bananas s Futr za jutr, a treće mjesto su osvojili Zavod Oloop Ljubljana sa SELFI.
Izložbu su na dan otvorenja, među ostalima, posjetili i njezini pokrovitelji i partneri, veleposlanici Mađarske i Nizozemske, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, predstavnici Turističke zajednica grada Zagreba i drugi, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.


Izložba dizajna prvi se put održava u prostorijama zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti (ALU), a održavat će se od 6. rujna do 11. rujna na 12 različitih gradskih lokacija.


Tema ovogodišnjeg festivala dizajna je "Limitless - Bez granica", proslava je to okupljanja i slobode kao neizostavnog dijela kreativnog procesa nakon više od dvije godine ograničenja zbog pandemije covida. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!